perjantai 17. elokuuta 2012

Kirjastojorinaa

Eka viikko kirjastolla pulkassa, ja fiilikset on hyvät. Oon viihtynyt siellä oikein hyvin ja mielestäni päässyt nopeasti hommiin sisälle. Mun alueeksi annettiin musiikkiosasto, joten hyllytän siellä ja tarkastan palautuvaa AV-materiaalia. Lisäksi mulla on muiden tapaan vuoroja lainaustiskillä. En oo koskaan tullut ajatelleeksi miten paljon pieniä muistettavia juttuja voi olla esimerkiks pelkässä kirjojen palautuksessa! Palautuvalle aineistolle on kolme kärryä - aikuiset, nuoret ja musiikkiosasto. Kun kirja on piipattu palautetuksi ja sen kunto on tarkistettu, se laitetaan oikeaan kärryyn oikealle paikalle jotta se olisi helppo laittaa oikeaan paikkaan tänään palautetut -hyllyyn (josta se sitten siirretään seuraavana aamuna "normihyllyyn"). Aikuisten kärriin (PKA) tulee ylimmälle tasolle vasempaan reunaat tietokirjat eli käytännössä lähes kaikki muu kuin 84.2, oikeaan reunaan uutuusromaanit eli vuonna 2012 ilmestyneet, paitsi dekkareista myös vuodet 2010 ja 2011. Keskimmäiselle tasolle vasempaan reunaat normiromaanit ja oikeaan reunaan semmoset missä on erillisluokitus (rakkaus, sota, dekkarit jne.) Alimmalle hyllylle lehdet, sarjakuvat ja ulkomaankieliset romaanit. Nuorten kärriin (PKN) ylimmälle tasolle vasempaan reunaan romaanit riippumatta siitä onko niissä erillisluokitusta vai ei, oikeaan reunaan tietokirjat. Keskimmäiselle tasolle kuvakirjat, alimmalle lehdet ja sarjakuvat. Simple? Ai niin, aineistoa palauttaessa täytyy muistaa myös tarkistaa ettei se ole menossa varastoon (PKV) tai kirjastoautoon (A1), koska niistä ei tule koneen näytölle erillistä ilmoitusta, toisin kuin varatusta aineistosta ja muihin Rutakko-verkon kirjastoihin kuljetettavista. Musiikkikärry (PKM) on helppo, siihen laitetaan kaikki CD:t, DVD:t, VHS:t, äänikirjat ja muu AV-materiaali. Järjestyksellä ei oo väliä, koska ne siirretään siitä AV-tarkistuspisteeseen.
CD-levyjä hyllyttäessä oon alkanut äkkiä muistaa ulkoa eri luokituksia, esim. 78.891 pop, 78.8911 rock, 78.89112 raskaampi rock ja metalli, 78.355 elokuvamusiikki, 78.8922 jazz, 78.8932 suomenkielinen viihdemusiikki.

Vaikka päivät on menny tuolla kirjastolla tosi mukavasti ja oon ollut reipas ja hyväntuulinen, oon ollut joka päivä töiden jälkeen tosi väsynyt enkä jaksa oikein mitään. Ehkä se on tätä alkua vaan? Ja onhan tuossa iso ero pajalla olemiseen. Nyt oon helpottunut kun saan viikonlopun levätä.

Äiti kävi tässä illalla Iisalmessa ja pyysi mua mukaan kaupoille, lähdin vaikka ois väsyttänyt. Mut onneksi tuli lähdettyä, koska löysin Halpa-Hallista halvat pinkit tennarit (oon kaipaillut jo jonkin aikaa uusia tennareita) ja Maxi-Makasiinista tarjouksessa Live Color XXL -hiusvärejä KAHDELLA EUROLLA! Tarjous koski vain kahta sävyä, mut ne sävyt oli hyvät joten otin kaikki yhdeksän pakkausta mitä jäljellä oli.


Yritin kuvata uusia tennareita, mutta huomionkipeä kissa halusi mukaan joten kuvasin sitten Iitaa tennareitten kans.







Nyt taidan keittää teetä ja kattoo telkkaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti