sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vajaamielinen kaupassa

Torstaina oli viimeinen päivä pajalla, huomenna aloitan kirjastolla. On vähän ahdistunut ja toimintakyvytön olo, johtuu varmaan jännityksestä? Nimike vaihdettiin kuntouttavasta työtoiminnasta työkokeiluksi, muuten en olis saanut työmarkkinatukea. En oo tosin vielä saanut työmarkkinatukea koko pajajakson ajaltakaan, joka alkoi siis heinäkuussa... Hakemus on kyllä jätetty.

Mikko lähti taas Pielavedelle serkkunsa luo nikkaroimaan jotain latoa. Lienee poissa ainakin viikon. Kävin just yksin kaupassa, ja oli taas vaikeeta. Alku sujui ihan hyvin, sain päätettyä että haluan syödä ruisleipää (ei valinnan vaikeutta, jos hyllyssä on Realia) ja kurkkua.
Lämmin ruoka valitaan pussipastoista ja -padoista yms., sillä minähän en tee oikeeta ruokaa ollenkaan. Yllättävän nopeasti päädyin currypataan, koska en oo ennen semmosta tehnyt ja siihen tulee jauhelihan sijasta kanaa. Kanahyllyllä alkoi takkuilla, kun oli liikaa vaihtoehtoja. Marinoituja vai marinoimattomia suikaleita? Tarviin 300g, marinoimattomissa on 250g täyttä lihaa, marinoidussa on 300g josta 70% lihaa. Nopea päässälasku, marinoimattomassa on enemmän. No minkä merkkistä otan? Onko tämä halvin? Paljonko päiväystä jäljellä?
Sitten tuli mieleen, ett padasta tulis varmaan parempaa jos laittais vähän kermaa tai jugurttia tai jotain. Kuohukermaa? Pirkka on halvin. Tai ehkä creme fraiche? Onpa iso purkki, en tarvii noin paljoo. Kävisköhän smetana? Vai maustamatonta jugurttia? No mikä näistä? Kestääköhän tää varmasti kuumennusta? Eikö oo pienemmässä purkissa? Mitä minä tälle lopulle teen? Ainiin, nyt kun oon jugurttihyllyllä niin ottasinkohan viiliä aamuks? Pirkalla ois Viilis-kopioita, onkohan hyvää? Päärynä-vanilja, eikö oo pelkkää päärynää? Onkos nuo oikeet Viilikset paljon kalliimpia? Taidan ottaa kuitenkin niitä. Tarviinkohan minä kuitenkaan viiliä ollenkaan? No kyllä minä ne syön, otan vaikka nämä kaks. Eiku oiskohan tuo mansikka-banaani ollu kuitenki parempaa?
Sitten haluun limpparia. Olvit on tarjouksessa, voisin ottaa Olvi-jaffaa. Ai kaikki sokerilliset on menny, vain lightia jäljellä, en haluu sitä. Entäs joku Fanta? Eiku ne on niin kalliita. Pepsiä? Ei. Hartwallin jaffa? Sekii on kallista. Päädyin Pirkka-jaffaan. (Mehun ostaminen on useimmiten mutkatonta, jos en oo ehtinyt kyllästyä vakiomehuuni eli Vitalin multivitamiininektariin.)
Ainiin, tarviin käsisaippuaa. Miks ei täällä oo sitä mikä multa just loppu? Täältähän minä sen ostin, eikö sitä oo enää olemassa ollenkaan? Eikö oo ees mitään vastaavaa? En tykkää nuista purkeista. En halua mitään mantelintuoksua. Millekähän tämä haisee? Uskallankohan kiertää korkin auki ja nuuhkia vähän? Oho, nyt tuo nainen kahtoo minua. Kai näitä nyt saa haistella. No kai minä otan tätä.
Lopuksi vielä the ultimate challenge - karkkihylly. Lasken suosiolla korin käsistä lattialle ja aloitan karkkihyllyn edessä edestakaisin laahustamisen. Tarviin jotain suklaata, mut mikään ei oikein näytä nyt sopivalle. Lopulta otan Milky Wayta, vaikka tiedän että se särkee hampaita kovasti. Entäs jotain muuta karkkia vielä? Lisää epätoivoista edestakaisin laahustamista. Aarrearkku? Ei. Ässä Mix? Ei. Missä Äx? Ei. Ehkä sittenkin Aarrearkku? Ei. Tässä vaiheessa alan olla jo hyvin väsynyt ja ahdistunut, joten päätän piinallisen hortoilun turkinpippuripussilla ja suuntaan viimein kassalle.

Nyt voisin syödä jotain ja ehkä kahtoo QI:tä. On muuten ihana ohjelma, ihana Alan Davies ja ihana Stephen Fry ja ihana kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti